Caravana atelierelor CRED, în județul Dâmbovița

Foto: CRED

Caravana proiectului CRED – Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți, implementat de Ministerul Educației, s-a oprit și la Casa Corpului Didactic Dâmbovița, în periplul ei prin județe, programat să cuprindă 90 de workshopuri în care să angreneze 4.500 de persoane: profesori din învățământul preuniversitar primar și gimnazial dezvoltatori de curriculum (inclusiv în format digital), autori de manuale școlare și de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanți ai partenerilor sociali etc.

Reuniunea de la Târgoviște a avut tema „Curriculumul național – o hartă largă a parcursului spre reușită al elevilor noștri”. Prof. univ. dr. Oana Moșoiu, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București a oferit o prezentare interactivă a temei. Participanții au prezentat experiențe și bune practici din activitatea lor la catedră pentru implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie, vizată cu precădere fiind învățarea colaborativă, odată cu abordarea creativă, eficientă și inovativă.

Proiectul CRED – Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți este definit ca „un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), opt case ale corpului didactic din fiecare regiune de dezvoltare și trei inspectorate școlare”.

Distribuie acest articol!