Cadrele didactice se vor pregăti pentru definitivarea şi titularizarea în învăţământ

definitivatÎn vederea desfăşurării în condiţii optime a examenelor naţionale de definitivare şi titularizare în învăţământ – sesiunea 2014, Casa Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru”, din Bacău, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, vine în sprijinul candidaţilor care se confruntă în acest an cu schimbările majore rezultate din noua metodologie şi care vor susţine examenul în vară.
Pentru a veni în sprijinul celor 140 de candidaţi, CCD Bacău a avizat programul „Consiliere metodică de specialitate, cu scopul obţinerii gradelor didactice şi titularizării în învăţământ”, destinat cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi care se va desfăşura pe parcursul a 40 de ore, coordonatori fiind prof. Aurelia Piţu, inspector şcolar, şi prof. Maria Mătăsaru, formator al CCD Bacău.
Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a publicat deja pe internet modele de subiecte pentru examenele naţionale de definitivare şi titularizare în învăţământ din acest an.
Proba scrisa va avea trei subiecte. Primul subiect va evalua cunoştinţele de specialitate, al doilea subiect va fi centrat pe didactica specialităţii, iar al treilea va fi alocat pedagogiei şi elementelor de psihologie a educaţiei.
Examenele vor avea loc după cum urmează: definitivatul pe 14 iulie, iar titularizarea pe 21 iulie 2014.
Inspectorii şcolari vor asigura, prin activităţi de informare şi consiliere, participarea cadrelor didactice la astfel de programe de pregătire, organizate, la solicitarea Ministerului Educaţiei Naţionale, de CCD Bacău.
Programul de pregătire pentru educatoare va debuta miercuri, 18 iunie a.c., începând cu ora 15.00, în Sala de conferinţe a ISJ Bacău, având ca suport modelele-cadru şi modelele pe disciplină.
Instituţiei noastre îi revine obligaţia de a organiza sesiunile specifice de formare. Inspectorii şcolari din cadrul ISJ Bacău, în colaborare cu specialiştii noştri, vor susţine cursurile, iar CCD va certifica participarea la acestea.
Prof. Gabriel STAN, directorul CCD Bacău