Burse și premii pentru elevii și studenții care participă la competiții internaționale tehnico-științifice

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat luni programul de Burse și Premii „Henri Coandă” pentru elevii și studenții care participă la competiții internaționale ce presupun realizarea unei soluții tehnice.

Concret, elevii și studenții care participă la competiții internaționale care presupun realizarea unei soluții tehnice vor putea fi sprijiniți prin intermediul unei burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare (pentru 20 echipe de elevi și studenți), în limita maximă a bugetului alocat, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Astfel, potrivit sursei citate, dacă în următoarele 12 luni elevii și/sau studenții urmează să participe la o astfel de competiție, în echipă de minimum doi concurenți, aceștia vor putea apălica pentru Bursa de cercetare „Henri Coandă”. „Bursele de cercetare se acordă competițional, pe baza unui proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, la solicitarea unui grup format dintr-un mentor și minimum doi membri ai echipei de proiect care au calitatea de elevi ai învățământului secundar și/sau ai învățământului terțiar non-universitar sau studenți din instituțiile de învățământ superior acreditate în România, care desfășoară activități de cercetare-dezvoltare sau inovare pentru participarea la competiții tehnico-științifice internaționale”, se precizează în comunicat.

Activitatea de cercetare se desfășoară cu sprijinul unei organizații-gazdă care poate fi o unitate sau o instituție de învățământ și/sau organizație de cercetare publică sau privată din România, care oferă condiții adecvate de desfășurare a activităților de cercetare-dezvoltare și inovare și sprijină participarea elevilor și studenților la competiții tehnico-științifice internaționale, precum și gestionarea finanțării activităților care se desfășoară în cadrulrespectivei burse de cercetare.

Mentorii, potrivit sursei citate, au calitatea de coordonator științific al proiectului de cercetare-dezvoltare sau inovare și sunt responsabili, în raport cu organizația-gazdă, de implementarea proiectului și de atingerea rezultatelor propuse.

În ceea ce privește aplicațiile, acestea ase vor depune exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie. Durata unei burse este de maximum 12 luni. De asemenea,  fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu durata bursei solicitate.

Premiile „Henri Coandă” se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel: 15.000 lei pentru locul I; 9.000 lei pentru locul II; 6.000 lei pentru locul III.

Distribuie acest articol!