Burse la singurul program MBA din România cu triplă acreditare internațională

Burse la singurul program MBA din România cu triplă acreditare internațională

WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), cea mai mare universitate de business din Europa, deschide sesiunea de burse de studii pentru studenți români prin programul Executive MBA Bucharest. Valoarea totală este de 200.000 de euro. Este singurul program din România cu triplă acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB.

Profesorul Phillip C. Nell

Profesorul Phillip C. Nell, directorul academic al programului Executive MBA Bucharest, subliniază: „Experiența pe care am avut-o anul trecut ne-a demonstrat faptul că profesioniștii români apreciază posibilitatea de a participa la un program de EMBA de înaltă calitate în această perioadă dificilă. În acest context, WU întâmpină nevoile aplicanților prin creșterea valorii burselor, pentru a putea susține cât mai mulți manageri cu potențial să își realizeze obiectivele educaționale și de accelerare a carierei. Cu toate că pandemia a determinat amânarea unor module și implementarea învățământului online, programa generațiilor viitoare de studenți de EMBA ar putea chiar să beneficieze de impulsul digitalizării adus de pandemie. De exemplu, am început o serie specială de evenimente online în care speakeri sunt manageri de top din întreaga lume, speakeri pe care nu i-am adus la clase în trecut, dar care pot transmite foarte bine cunoștințele și învățăturile în cadrul unei sesiuni online scurte”.

Înscrierile se fac până la 30 iunie 2021. Bursele se acordă în ordinea aplicațiilor și pe baza dosarului de înscriere în program, care trebuie să conțină un set de documente în limba engleză: cerere de aplicare disponibilă pe www.executiveacademy.at, curriculum vitae, două scrisori de recomandare, scrisoare de motivație, copia tradusă și legalizată a diplomei de licență, foaia matricolă cu notele obținute în timpul studiilor universitare, o fotografie digitală recentă, copie a pașaportului.

Cursurile încep în noiembrie. Se desfășoară în regim part-time, 16 luni, cu întâlniri periodice o dată la șase săptămâni. Cuprind 14 module de management, HR, finanțe, inovații, change management, business analytics. Finalizarea studiilor se face cu un proiect Capstone Project, care constă în realizarea unui proiect antreprenorial. Cursanții vor lucra cu 14 profesori care provin de la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena (WU) și de la alte universități prestigioase din lume, precum IE (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) și Carlson School of Management (SUA).

WU se află în topul primelor 50 de universități de afaceri din lume[1], fiind recunoscută la nivel internațional pentru calitatea educației executive oferite. De asemenea, programul său Global Executive MBA ocupă locul 32[2] în topul celor mai bune programe de Executive MBA la nivel mondial, obținând scoruri de top la multiple categorii, printre care progresul în carieră, experiența de lucru a studenților și experiența internațională de studiu. Creșterile salariale înregistrate de un absolvent EMBA ajung la peste 60%.

Programul WU Executive MBA Bucharest se derulează de 15 ani. Până în prezent are peste 400 de absolvenți, dintre care peste 70% au avansat în carieră, dominant în IT și telecomunicații, energie, transporturi și construcții/inginerie.  Media de vârstă a participanților este 37 de ani.

[1] Clasamentul Financial Times European Business Schools, 2020

[2] Clasamentul Financial Times Executive MBA, 2020