Burse de studii pe tema drepturilor omului și a istoriei Holocaustului

Burse de studii pe tema drepturilor omului și a istoriei Holocaustului

Studenții, masteranzii și doctoranzii cu cetățenie română, cu vârsta între 20 și 27 de ani, au posibilitatea să participe la programul tematic Elie Wiesel Study Tour, ediția a cincea. Invitația este adresată de Ambasada Statelor Unite în România și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, împreună cu American Councils for International Education, cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România și a Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului.

Programul este finanțat de Ambasada SUA în România și Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și își propune „să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute”.

Inițiatorii anunță că „programul oferă 15 de burse complete ce acoperă integral costurile participării în program, în perioada 18-29 august 2022.
Ediția din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Complexul Muzeal Auschwitz I și Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler, vizite în orașul Trnava din Slovacia, deplasare către Ungaria și vizite în Cartierul Evreiesc din Budapesta și Memorialul Pantofi de-a lungul promenadei Dunării. Participanții vor avea parte de activități diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri și sesiuni de informare de interes pentru tematica programului.
Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine”.
Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulate:
• au cetățenie română
• au minimum 20 de ani și maximum 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (18 august 2022)
• sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu
• au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză
• demonstrează interes față de tematica programului
• sunt dispuși să organizeze minimum o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc.)
Organizatorii vor selecta 15 participanți, în urma evaluării aplicației. Cei interesați se pot înscrie online până la 13 iulie 2022, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/ahKe7VEzAy
Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.americancouncils.ro.