Australia, redeschisă pentru studenți străini

Australia, redeschisă pentru studenți străiniAustralia redeschide accesul pentru studenți străini, de la 1 decembrie 2021, după 20 de luni de sistare totală a mobilităților externe, din martie 2020. Deocamdată, vor putea să intre în Australia cetățenii australieni aflați acum în afara continentului, precum și persoane din Japonia, Coreea de Sud și Singapore, cu condiția să fie vaccinate sau testate negativ. Chiar și așa, în unele state australiene va fi menținută carantina obligatorie pentru cei care vin din exterior.

Presiuni pentru redeschiderea accesului în Australia au fost exercitate în mod considerabil dinspre mediul universitar. Organizația Universities Australia, ca exponent al mediului academic, a atras atenția că 130.000 de studenți internaționali, îndeosebi din Asia, care în mod normal ar fi mers în Australia să studieze, se găsesc în imposibilitatea s-o facă și, drept urmare, sunt gata să se reorienteze spre universități din SUA sau din Europa, deoarece preferă să studieze față în față decât online. De asemenea, Australia redeschide din decembrie accesul din exterior pentru persoane venite în interes profesional.

Anterior măsurii de redeschidere a accesului pe continent, Australia hotărâse ridicarea restricțiilor de ieșire din țară a cetățenilor australieni. În privința redeschiderii accesului în scop turistic, autoritățile australiene nu au anunțat deocamdată nimic.