Au apărut testele de antrenament pentru examenele naționale

Au apărut testele de antrenament pentru examenele naționale

Ministerul Educaţiei a publicat testele de antrenament pentru bacalaureat şi evaluarea națională. Elevii şi liceeni pot afla ce îi aşteaptă în vara acestui an. După ce vor accesa link-ul, vor putea vizualiza subiecte asemănătoare ca structură cu cele pe care le vor avea de rezolvat la examenele naționale.

După accesarea link-ului, elevii de clasa a VIII-a vor căuta limba și literatura română sau limba și literatura maternă şi matematica, unde vor găsi un singur test pentru fiecare disciplină. Pentru cei din clasele a XII-a şi a XIII-a, situaţia este puţin diferită, ei fiind nevoiţi să caute pachetul de trei probe scrise pe care le vor susţine. De exemplu, un elev de la profilul de ştiinţe ale naturii, filiera reală, care şi-a ales cea a treia materie de examen anatomia, va căuta fişierul care conţine română real, matematică M2, anatomie.

Publicarea acestor teste este importantă deoarece elevii aveau nevoie de un model, în condiţiile în care vor susţine simulări naţionale în a doua jumătate a lunii viitoare.