Ateliere de dezvoltare personală pentru elevi

Ateliere de dezvoltare personală pentru elevi420 de elevi din clase terminale de gimnaziu sau de liceu au participat la ateliere de dezvoltare personală organizate de Junior Achievement România pentru crearea de oportunități de autocunoaștere a propriilor aspirații, resurse, competențe și valori. Organizatorii subliniază că „atelierele au fost derulate în colaborare cu specialiști, în 21 de școli din Municipiul București și alte 11 județe concentrate în regiunile de sud și nord-est, ca parte a proiectului RE-POWER your future, organizat cu sprijinul Fundației UniCredit pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare și creșterea sentimentului de apartenență la școală și comunitate în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani. Aceste activități au reprezentat un răspuns al proiectului RE-POWER your future față de nevoia de consiliere și motivare a elevilor și au completat experiența de învățare aplicată, creată prin programele Junior Achievement pentru a explora perspectiva de angajat sau de antreprenor și a pune bazele viitorului profesional.

Necesitatea organizării unor astfel de ateliere de dezvoltare personală a rezultat în urma unui sondaj la care au participat cadre didactice din 104 școli și licee din localități rurale sau mic-urbane.

Selecția școlilor gazdă s-a realizat pe baza unui set de criterii care a inclus tipul de localitate, gradul de dezvoltare economică al zonei, dar și eligibilitatea unităților școlare din punctul de vedere al Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)”.

RE-POWER your future este definit ca „o inițiativă dezvoltată de Junior Achievement și Fundația UniCredit, derulată simultan pentru tinerii din 10 țări europene aflați într-o perioadă esențială pentru continuarea studiilor și la începutul procesului lor de integrare pe piața muncii. Țările participante la proiect sunt: România, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Serbia, Slovacia și Slovenia”.