O acțiune educativă cu specific adecvat perioadei în care ne aflăm organizează Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti: ateliere de colinde pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani. Organizatorii subliniază că „perioada de dinaintea Crăciunului este un moment de pregătire pentru întâmpinarea Naşterii Domnului, iar colindul reprezintă una dintre cele mai cunoscute tradiţii de primire a celei mai importante sărbători a iernii”.
Atelierele în care copiii învață colinde au loc în sala Victor Ion Popa a Muzeului Satului (Şos. Kiseleff nr. 30) după următorul program:
9 decembrie, ora 10.00-11.00 (7-11 ani)
9 decembrie, ora 11.30-12.30 (12-15 ani)
16 decembrie, ora 10.00-11.00 (7-11 ani)
16 decembrie, ora 11.30-12.30 (12-15 ani)
Coordonatorii atelierelor sunt:
Naomi Guttman – absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale Bucureşti şi a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti; crescută într-o familie de artişti, a avut de mică o strânsă legătură atât cu teatrul, cât şi cu muzica; a participat la diverse concursuri de pian în copilărie şi în adolescenţă, avându-le profesoare pe Camelia Pavlenco şi Elena Petrenco
Răzvan Popescu – a început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, iar la vârsta de 7 ani, naiul, fiind şi discipolul maestrului Gheorghe Zamfir; a participat la multe concursuri naţionale şi internaţionale, muzica fiind cea mai mare pasiune a sa
Înscrierea la ateliere se face prin completarea formularului online: https://forms.gle/iL1ZjKze5vJ6GmY46. Costul participării la un atelier este de 60 de lei/persoană.
De asemenea, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti deschide o campanie de împodobit brazi, ajunsă la a treia ediție. Campania „Împodobim bradul la Muzeul Satului” se desfășoară în perioada 4-20 decembrie 2023.
Inițiatorii anunță că „toţi cei care doresc să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă sunt invitaţi să adopte un brad din curtea muzeului.
Anul acesta participanţii sunt aşteptaţi cu podoabe tradiţionale biodegradabile (mere, nuci, covrigi etc.)”.
Înscrieri la: bradul@muzeul-satului.ro
Detalii: muzeulsatuluibucuresti@gmail.com; 021 317 91 03/interior 201