Academia de Studii Economice (ASE) din București anunță organizarea concursului de admitere pentru programele universitare de licență, aferente anului universitar 2025–2026. Înscrierile la programele de licență, precizează un comunicat de presă al instituției, se realizează exclusiv online, în perioada 3-10 iulie, prin platforma dedicată, care va fi disponibilă pe site-ul oficial al universității. Toate informațiile referitoare la admitere se regăsesc pe site-ul Admitere licență.
Academia de Studii Economice din București propune 35 de programe de studii universitare de licență, cu predare în limbile română, engleză, franceză și germană. Dintre acestea, 25 sunt organizate în regim de învățământ cu frecvență în campus, iar 10 în formatul învățământului la distanță și cu frecvență redusă, oferind opțiuni variate, adaptate nevoilor și disponibilității candidaților.
Pentru anul universitar 2025-2026, oferta educațională include un număr total de 7.789 locuri pentru programele universitare de licență, dintre care 6.822 de locuri sunt alocate formei de învățământ cu frecvență, iar 967 de locuri sunt disponibile pentru forma de învățământ la distanță sau cu frecvență redusă.
De asemenea, procesul de admitere diferă în funcție de facultate, mai precizează sursa citată. Candidații care doresc să se înscrie la programele universitare de licență ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (CSIE) și ale Facultății de Drept vor susține și un examen scris, care face parte din procesul de admitere. La CSIE, examenul constă într-un test grilă la disciplina Matematică, iar la Facultatea de Drept, examenul scris constă într-un test grilă care va acoperi două discipline fundamentale: Limba română și Economie. Candidații care aleg să participe la concursul de admitere pentru aceste două facultăți au posibilitatea de a include, în cadrul procesului de înscriere, opțiuni și pentru celelalte programe de studii universitare de licență oferite de ASE. Detaliile suplimentare privind conținutul și structura testelor sunt disponibile pe site-ul oficial al universității.
Pentru programele universitare de licență ale celorlalte 10 facultăți, concursul de admitere constă în redactarea unui eseu motivațional, susținerea unui test de competență lingvistică (în cazul programelor cu predare într-o limbă străină) și calcularea mediei generale de admitere. Aceasta din urmă este determinată de media între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) și media anilor de studii liceale (30%).
„În sprijinul performanței academice și dezvoltării profesionale, universitatea noastră oferă studenților posibilitatea de a efectua mobilități de studiu internațional, pentru unul sau două semestre, în cadrul unor instituții de învățământ superior de prestigiu din străinătate, prin programul de burse Erasmus. De asemenea, ASE susține parcursul educațional al studenților printr-o gamă variată de burse, inclusiv burse de excelență, de performanță, speciale și sociale, menite să sprijine dezvoltarea academică și profesională, în funcție de realizările și nevoile individuale ale fiecărui student. Valoarea burselor acordate variază în funcție de tipul acestora, fiind cuprinsă între 900 lei și 3.300 de lei lunar.
În completarea ofertei academice, ASE sprijină studenții din provincie, oferindu-le posibilitatea de a se caza în cămine moderne, aproximativ 5000 de locuri, dotate corespunzător și amplasate în zone centrale ale Bucureștiului, în apropierea facultăților și a mijloacelor de transport. Studenții au la dispoziție cantinele universitare care oferă zilnic un meniu variat, la prețuri accesibile. Candidații au posibilitatea de a vizita virtual campusul universitar”, se mai spune în comunicatul de presă al instituției.