Aplicație de mobil pentru tineri interesați de studii în universități din România

Aplicație de mobil pentru tineri interesați de studii în universități din România

Tinerilor din afara țării (din țări UE și non-UE), precum și tinerilor din România, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, interesați să urmeze un program de studii în universități din România, chiar numai pentru un semestru, le poate fi utilă aplicația de mobil Study in Romania, disponibilă în limbile engleză și română, realizată de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), împreună cu Ministerul Educației.

Realizatorii anunță că „aplicația este disponibilă pentru descărcare în magazinele online, atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru utilizatorii iOS. Aplicația este interconectată cu platforma StudyinRomania și oferă informații atât pentru potențialii studenți (cei care își doresc să studieze în România), cât și pentru cei care sunt deja studenți în România, prin intermediul a două meniuri principale: I Want to Study in Romania (Vreau să studiez în România) și I am a Student in Romania (Sunt student în România).

Aplicația include date despre România, detalii cheie despre universitățile românești, respectiv centrele universitare și oferta educațională disponibilă, procesul de admitere, burse, viză și permis rezidență, drepturile și obligațiile studenților, organizații studențești disponibile în universități, voluntariat sau Programul Erasmus+. Totodată, utilizatorii pot să își seteze în aplicație subiecte de interes pentru care își doresc să primească notificări”.