Ministerul Educației a anunțat că va aloca 276.000 de lei fiecărui inspectorat școlar din țară pentru plata a cel mult șapte persoane desemnate în gestionarea investițiilor și/sau a reformelor finanțate prin PNNR, potrivit instrucțiunii privind plata personalului din cadrul Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București cărora le sunt delegate atribuții și responsabilități în vederea realizării investițiilor PNRR aflate în sarcina Ministerului Educației. Mai exact, fiecare persoană responsabilă cu PNRR va primi pe lună 3.285 de lei.
Concret, potrivit documentului amintit, „Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București nominalizează, prin decizie, personalul implicat în gestionarea investițiilor și/sau reformelor finanțate prin P.N.R.R., în limita a maxim 7 posturi, în funcție de volumul și complexitatea activităților, cu modificarea corespunzătoare a fișei postului.”
De asemenea, potrivit aceleiași surse, „pentru anul 2023, bugetul alocat pentru aplicarea majorării salariului de bază prevăzută la art.16 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru personalul ISJ/ISMB implicat în gestionare a investițiilor și/sau reformelor finanțate prin P.N.R.R., conform alin. (1), este în valoare de 276.000 lei pentru fiecare ISJ/ISMB.”
Majorarea salariului de bază, potrivit documentului, se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților în vederea realizării reformelor și/sau investițiilor finanțate prin PNRR din cadrul ISJ/ISMB.
Potrivit ministerului Educației, cadrele didactice care implementează în fiecare școală proiectul de reducere a abandonului școlar, în valoare de 543 mil euro, nu sunt, însă, plătite pentru managementul de proiect.
De asemenea, cheltuielile cu managementul proiectului nu sunt eligibile. În cazul în care Comisia Europeană revine asupra normelor de finanțare PNRR, bugetul poate fi ajustat în consecință.