Alexandru Rafila susține demersurile ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, pentru redeschiderea școlilor

Alexandru Rafila susține demersurile ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, pentru redeschiderea școlilor

„Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt, a spus Alexandru Rafila pentru Radio France Internationale (RFI). Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare. România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă față de alte țări, a ținut școlile închise un an de zile. Lucrul ăsta nu mai poate să continue, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”.

Rafila susține demersurile ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, pentru redeschiderea școlilor pe 8 februarie. În opinia sa, este hazardată afirmația unui reprezentant al Ministerului Sănătății, care, în condițiile în care numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 este din ce în ce mai mic, spunea că instituțiile de învățământ nu trebuie să se redeschidă.

„Ori avem o situație epidemiologică gravă, pe care nu o cunoaștem și lucrul ăsta trebuie asumat, ori avem o situație epidemiologică total sub control, după numărul de teste efectuate și numărul de teste pozitive și atunci nu ar trebui să existe nici cea mai mică discuție legată de redeschiderea școlilor”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Digi 24.