Alertă: numărul școlilor care au intrat în scenariul roșu se apropie de 2.000!

Alertă: numărul școlilor care au intrat în scenariul roșu se apropie de 2.000!

1.889 de școli își desfășoară, în momentul de față, cursurile exclusiv online. Comparativ cu ziua de luni, când doar 630 de școli trecuseră în sistem online, cifra înregistrată marți, într-o singură zi, este de trei ori mai mare!

Potrivit comunicatului Ministerului Educației și Cercetării, marți situația stătea după cum urmează: 10.736 de unități de învățământ în Scenariul 1 – cu participarea zilnică (față în față) a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, evident, cu respectarea strictă și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. De asemenea, 5.031 de unități de învățământ au intrat Scenariul 2 – măsură care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială – prin rotație la una sau două săptămâni – a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, de asemenea, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

1.889 de unități de învățământ au intrat în Scenariul 3 – măsură care implică participarea tuturor preșcolarilorși a elevilor laactivități și cursuri exclusiv online. „Dintre cele 1.889 de unități aflate înaceastasituație, 284 de unități de învățământfigureazăîn acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unități de învățământfigureazăîn acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează, ori a infrastructurii școlare sau școliiîn care se execută diverse lucrări de reabilitare”, se spune în comunicatul Ministerului Edcuației.

În funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și de către Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ în parte, consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și/sau schimbarea acestora.

În comunicatul MEC se mai precizează că, potrivit ordinului comun Nr. 5.487/1.494/01.09.2020, semnat de ministrul Educației, Monica Anisie, și de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, criteriul epidemiologic pe baza căruia unitățile sau instituțiile de învățământ stabilesc un scenario sau altul de funcționare este rata incidenței cumulate, adică numărul total de cazuri de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportat la mia de locuitori.