Admiterea 2024 la Universitatea Transilvania din Brașov

Admiterea 2024 la Universitatea Transilvania din Brașov
Foto: UNITBV

Universitatea Transilvania din Brașov anunță scoaterea la concurs a aproape 11.000 de locuri la licență și masterat pentru admiterea din sesiunea iulie 2024:

  • studii de licență – 3.000 de locuri la buget, cu 140 mai multe față de anul trecut; 3.000 de locuri la taxă; 1.400 de locuri la distanță sau cu frecvență redusă
  • studii de masterat – 1.300 de locuri la buget; 1.800 de locuri la taxă

Candidații olimpici vor fi admiși fără concurs. Lista distincțiilor la olimpiadele școlare necesare pentru admiterea fără concurs la facultățile din cadrul UNITBV este disponibilă AICI.

Candidații șefi de promoție ai liceelor din care provin, cei care obțin media 10 la bacalaureat, precum și membrii loturilor olimpice ale României care au participat la competiții internaționale vor primi din partea Universității Transilvania un laptop și, dacă este nevoie, cazare și o masă gratuită la cantină pe parcursul întregului an universitar (exceptând vacanțele).

Candidații cu dizabilități, cei de etnie romă, cei care au absolvit licee din mediul rural și cei din categoria români de pretutindeni beneficiază de locuri speciale.

Înscrierea pentru admiterea la Universitatea Transilvania din Brașov se face online (pe admitere.unitbv.ro), prin aplicația dedicată, unde candidații trebuie să-și completeze datele personale și să încarce documentele solicitate. Aplicația de înscriere va fi deschisă până în 17 iulie ora 13:00 pentru facultățile la care se organizează probe de concurs și până în 19 iulie ora 13:00 la facultățile fără probe de concurs. Primele rezultate vor fi afișate în 22 iulie, pe site-urile facultăților.

La majoritatea facultăților admiterea se face pe baza notelor de la bacalaureat. Excepție fac 4 facultăți unde vor fi probe scrise și/sau practice. Astfel, la Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum și la programul de studii Kinetoterapie și motricitate specială de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va consta și într-un examen scris (test grilă), în timp ce la facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta din probe practice și de competențe.

Taxele de înscriere rămân neschimbate față de anul trecut: 200 de lei la toate facultățile (excepție face Facultatea de Medicină, programul de studii Medicină unde aceasta este de 250 de lei). Taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.700 și 7.400 de lei pe an.

Detalii: admitere.unitbv.ro