Informații la zi din universități, pentru orientare și decizie în privința admiterii din acest an: programe de studii în premieră, număr de locuri, condiții de admitere, perspective la absolvire și multe altele:
Universitatea din Bucureşti
Programe de studii nou introduse pentru admiterea 2022:
- licenţă – Psihologie-știinţe cognitive, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei; Geografia turismului, la Facultatea de Geografie, filiala Focşani, în sesiunea de toamnă; Robotică, program comun al Facultăţii de Fizică şi al Facultăţii de Matematică şi Informatică, în sesiunea de toamnă
- master – Psihoterapie focalizată pe emoţii şi Terapii cognitiv- comportamentale, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
La toate cele 19 facultăți, oferta cuprinde 4.459 de locuri bugetate, în ciclul de licență și 3.250 de locuri bugetate, în ciclul de master.
Detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate: http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2022/06/Cifre-scolarizare-2022_2023_LICENTA.pdf (pentru licenţă)
http://admitere.unibuc.ro/wp-content/uploads/2022/06/Cifre-scolarizare-2022_2023_MASTER.pdf (pentru master)
Orientarea, îndrumarea în lumea Universității bucureștene vor fi asigurate de personajele reprezentând supereroii UNIBUC, în funcție de profilul facultății alese: Humanum, Sociona, Geon, Machina şi Numera.
Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
Admiterea în ciclul de licenţă se face în perioada 4-22 iulie, în ciclul de master, în perioada 1-18 iulie 2022, la doctorat, în perioada 12-16 septembrie.
Oferta totală cuprinde 2.280 de locuri la buget şi 3.140 de locuri la taxă, în toate cele şapte facultăţi, pentru studii universitare de licenţă şi master: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Inginerie şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii şi Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.
Academia de Studii Economice din Bucureşti
Sunt disponibile pentru admitere, în total, 7.010 locuri: 6.115 locuri, la învăţământ cu frecvenţă, 895 de locuri, la învăţământ la distanţă şi la învățământ cu frecvenţă redusă.
Înscrierile se fac pe platforma admitere.ase.ro, în perioada 4-22 iulie.
Universitatea de Vest din Timişoara
Înscrierile se fac prin intermediul platformei online admitereonline.uvt.ro. Documentele încărcate sunt prezentate de către candidaţi la centrele de admitere, pentru certificarea conform cu originalul, prin scanare. Există centre de admitere la sediile facultăților din Timişoara şi în mai multe judeţe din bazinul principal de selecţie a studenţilor: Arad, Alba, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Satu Mare, Vâlcea.
La toate programele de studii universitare de licenţă procesul de admitere presupune susţinerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central sau la sediile facultăţilor.
Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi
Unicat în România, există Facultatea de Arhitectură Navală, cu 60 de locuri pentru admitere la buget.
Funcționează Facultatea Transfrontalieră, pentru români de pretutindeni, cu ofertă de 275 de locuri la buget cu bursă.
La celelalte facultăți gălățene, numărul de locuri subvenționate de la buget pentru admitere în ciclul de licență: Facultatea de Medicină şi Farmacie – 263; Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor – 217; Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică – 190; Facultatea de Inginerie – 150; Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila – 103; Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 100; Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie – 100.
Universitatea Ovidius din Constanța
Înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea se desfășoară până la 31 iulie 2022 pentru programele de licență la toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ (cu frecvență, la distanță, cu frecvență redusă), în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția facultăților cu programe în domeniul sănătății: Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie admiterea se desfășoară în perioada 4 iulie-5 august 2022, cu înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul fiecărei facultăți.
Pentru programele de master, calendarul general al admiterii este 4-31 iulie 2022, cu înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, conform calendarului fiecărei facultăți, cu excepția Facultății de Medicină, unde admiterea la master va fi în septembrie.
Înscrierile se fac:
- candidați cetățeni români, UE, SEE, CE, la toate cele 16 facultăți și la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic – online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/
- candidați români de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) – prin platforma dedicată http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/
- candidați cetățeni internaționali – online, prin platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/