Părinților le este adresat proiectului național „Eu și copilul meu”, proiect de prevenire în familie a consumului de droguri, implementat de Agenția Națională Antidrog (ANA).
Inițiatorii subliniază că, prin intermediul proiectului, ANA „își propune să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), dar și dintre aceștia și școală”.
De la începutul anului școlar 2022-2023, ANA anunță că „specialiștii antidrog și cele 324 de cadre didactice formate special în cadrul proiectului au desfășurat la nivel național activități specifice pentru deprinderea de abilități educative privind prevenirea consumului de droguri în 76 de școli sau centre de protecție ale direcțiilor generale de asistență socială și protecție a copilului (DGASPC).
1463 de părinți au participat la activitățile interactive de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele consumului de droguri.
În cadrul acestor activității, s- a discutat despre rolul proactiv al familiilor în viața copiilor, în vederea formării sau întăririi abilităților pentru creșterea influenței factorilor de protecție și reducerea influenței factorilor de risc în consumul de droguri, inclusiv tutun, alcool și substanțe noi psihoactive, creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a familiilor, în vederea oferirii de modele pozitive copiilor”.
De asemenea, ANA reamintește că proiectul „Eu și copilul meu” are la baza proiectul spaniol „Protego”, fiind adaptat nevoilor din societatea românească.