Activități antidrog în taberele din vacanța de vară

Activități antidrog în taberele din vacanța de vară

Agenția Națională Antidrog (ANA) anunță continuarea pe durata vacanței de vară a activităților preventive adresate adolescenților în taberele școlare care se desfășoară la nivel național. În acest sens, ANA comunică, adresându-se elevilor, părinților, cadrelor didactice: „Pe toată perioada vacanței de vară, specialistii antidrog desfășoară activități preventiv-educative în cadrul celor peste 90 de tabere școlare, organizate în toată țara, care au drept scop conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanțe.

Astfel, prin jocuri si discutii interactive, copiii vor afla cum să îşi gestioneze emoţiile, să facă alegeri corecte, precum şi unde să se adreseze, în caz de nevoie, pentru a primi sprijin de specialitate.

Totodata, vor fi organizate sesiuni de informare şi instruire în domeniul prevenirii consumului de droguri, pentru cadrele didactice prezente în taberele școlare.

De asemenea, Agenția Națională Antidrog asigură, la nivel național, pentru adolescenții la risc de consum sau consumatori de substanțe psihoactive, precum și pentru părinții sau apartinătorii legali,  servicii de consiliere psihologică și socială, gratuită și confidențială.”

Agenția Națională Antidrog reamintește că „anul trecut, la nivel național, au beneficiat de sprijin emoțional 354 de adolescenți, iar în prezent, în serviciile proiectului Safe Space sunt 95 de  adolescenți”.