Revine în actualitate reabilitatea complexului educațional și sportiv Cireșarii din București, numit cândva Parcul Copilului. Primăria Sectorului 1, pe al cărei teritoriu se află complexul, anunță: „Am făcut primul pas concret pentru modernizarea Clubului Cireșarii. Consiliul General al Municipiului București a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care se solicită Guvernului României transmiterea terenurilor și clădirilor Clubului Copiilor Cireșarii din administrarea Ministerului Educației și Cercetării, în domeniul public al Municipiului București.
După mai bine de 15 ani de eforturi administrative, acest demers reprezintă prima etapă esențială în vederea transformării întregii zone într-un complex sportiv modern, accesibil tuturor.”
Cine a mai avut a face, în timp, cu informații și constatări privitoare la clubul în discuție se vede îndreptățit să pasul actual nu este primul „pentru modernizarea…” etc., etc. și, mai ales, nu este „pas concret”. Este un pas în ordinea birocrației sau, altfel zis, un pas necesar ca birocrația să mai înainteze cu un pas-doi și abia după aceea să înceapă treaba în mod concret: s-a aprobat la nivel local ca să se solicite o aprobare la nivel guvernamental, iar pe acea bază să se poată porni lucrul.
Anul trecut, mai pornise o dată refacerea complexului Cireșarii și tot birocatic, printr-un parteneriat în care se regăseau Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București. S-a și concretizat ceva, în sensul că USAMV, prin lucrări de profil, a dat o față îngrijită unor porțiuni.
Și mai în urmă privind, complexul Cireșarii s-a stins și s-a degradat treptat de pe când încă se numea Parcul Copilului. Numele Cireșarii datează de pe la începutul anilor ’80. Până atunci fusese spațiul educației și sportului de înaltă performanță, aici ridicându-se, pornind de la copii și juniori, componenții echipei de rugby Grivița Roșie, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1964 și finalistă în 1962, furnizoare de bază pentru echipa națională a României în anii ei de glorie ’60-’70. După acei ani, gloria Griviței a început să scadă, iar peste Cireșarii să se întindă umbra. Noua pornire spre încă o reabilitare nu poate să fie decât încurajatoare.
Detalii: https://tribunainvatamantului.ro/parcul-copilului-pe-cale-sa-se-intoarca-in-folosul-copiilor/?amp