5 obiceiuri pentru lucrul de acasăCelor care practică școala online – fie ca elevi sau studenți, fie ca profesori – li se potrivește îndemnul de a-și forma cel puțin cinci obiceiuri sănătoase de organizare a lucrului de acasă care să le fie de folos la asimilarea, respectiv la transmiterea învățăturii de carte:

  1. Respectă fiecare pauză de masă

Știind că ai program de lucru acasă pentru o perioadă, poți să te aprovizionezi și să-ți pregătești mâncare în casă pe mai multe zile; de altfel, și programul magazinelor se restrânge. Nu sări niciodată peste masa de prânz. Mănâncă mereu așezat ca lumea la masă, nu în pat, nu la calculator, nu la televizor.

  1. Cumpără-ți un scaun de calitate

Un scaun de birou ergonomic, reglabil, încât: spătarul să fie fixat la un unghi de 100-110°; spatele să-ți fie cât mai aproape de spătarul scaunului; picioarele să-ți stea pe podea, să nu atârne; brațele scaunului să nu te incomodeze, iar umerii să fie relaxați.

  1. Bea apă corespunzător pe întreaga durată a programului

Pentru obișnuință: bea apă din recipiente mici, pe care să le reumpli periodic (recipientele mari te pot descuraja, văzând cât de mult apă trebuie să bei ca să respecți cerințele clasice); instalează-ți pe smartphone o aplicație care îți poate oferi cu ușurință remindere, atunci când nu ai mai băut apă de ceva timp.

  1. Integrează antrenamente în program

Alternează mișcarea în casă cu plimbări în aer liber în ritm alert, cu jogging, cu trepte. Descarcă din Google Play sau App Store o aplicație de antrenamente fizice. Între beneficii se regăsesc controlul greutății, prevenirea unor probleme de sănătate (AVC, hipertensiune arterială, diabet de tip 2), crearea unui tonus mental pozitiv, inhibarea apariției unor episoade de anxietate sau stress, consolidarea capacității de a face un efort fizic susținut, mobilitatea articulațiilor.

  1. Evită să intri pe rețelele de social media

Lasă pe ON doar canalele de comunicare legate de activitatea curentă. ta profesională (ex: un canal de WhatsApp sau Slack). Poți folosi intrarea pe Instagram în pauze, ca „recompense” pentru finalizarea unor obiective.

Detalii: www.bestjobs.eu

Distribuie acest articol!