„Salvează vieți în siguranță”, campanie pentru profesioniștii în servicii destinate copiilor vulnerabili

FLORIN ANTONESCU

Profesioniștilor în servicii de sănătate, educație, protecție socială pentru copiii vulnerabili și familiile lor le este dedicată campania „Salvează vieți în siguranță”, derulată de UNICEF România cu sprijinul România TV. Fondurile strânse sunt destinate achiziționării de echipamente de protecție: măști, mănuși, ochelari, costume de protecție și termometre cu infraroșu, precum și sprijinului pe termen lung pentru recuperare și reintegrare. În zeci de comunități din județul Bacău, UNICEF a trimis deja dezinfectanți și mănuși de protecție. 

Se pot dona 2 euro lunar prin trimiterea unui SMS gratuit cu textul COPIL la numărul 8844. Numărul este valabil în rețelele Digi Mobil, Orange România, Telekom Romania Mobile și Vodafone România. După trimiterea SMS-ului cu textul COPIL la 8844 și confirmarea donației, contravaloarea celor 2 euro se va regăsi pe factura de telefonie lunară. În cazul cartelelor PrePay, suma se retrage din creditul cartelei. Donațiile se pot face și online, prin intermediul paginii https://www.unicef.ro/doneazapentrucopii/siguranta. Și companiile pot sprijini UNICEF să ajute copiii, direcționând către organizație, fără niciun cost suplimentar, o parte din impozitul pe profit datorat statului sau alte sume. 

Pieter Bult, reprezentatul UNICEF în România, subliniază: „Pentru copiii din comunitățile dezavantajate și familiile lor, prezența în teren a asistenților medicali comunitari, a mediatorilor sanitari și lucrătorilor sociali este esențială. În contextul acestei pandemii, copiii vulnerabili sunt expuși unor riscuri și mai mari, cum ar fi separarea de familie, lipsa accesului la servicii medicale, abuz, neglijență. De aceea, profesioniștii din teren  au nevoie urgentă de protecție și de echipamente speciale, care să le permită să-și desfășoare munca în condiții de siguranță atât pentru ei, cât și pentru copiii pe care îi ajută”.

Foto: Adrian Câtu UNICEF