„Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă”

MEC va face publice scenariile privind continuarea cursurilor

Marcela GHEORGHIU

Ministrul Educației,  Monica Anisie, a anunțat că în scurt timp va face publice scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere privitor la continuarea anului școlar, la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Potrivit Digi 24, ministrul  a spus că va comunica partenerilor ministerului scenariile și le va prezenta apoi public.

”Am anunțat public că în cadrul Ministerului Educației specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor. Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar”.

Referitor la examenele naționale, ministrul Anisie a precizat pentru același post de televiziune că au fost postate pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare teste de antrenament. ”Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale. În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar clar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public”.