Cursurile nu se reiau pe 6 aprilie!

Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal!

Ministerul Educației și Cercetării ia poziție împotriva informațiilor false care se înmulțesc pe internet în această perioadă. Într-un comunicat de presă, ministrul Monica Anisie a dezmințit știrea potrivit căreia cursurile în preuniversitar se vor relua în data de 6 aprilie.

Ministerul atenționează astfel că informațiile și documentul puse în circulație în spațiul public în data de 1 aprilie, potrivit cărora structura anului școlar în curs a fost modificată sunt false. ”Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, se precizează în comunicatul MEC. Ministerul Educației și Cercetării va formula un denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice acele persoane care se fac vinovate de lansarea în spațiul public a unor informații false, care au rolul de a genera confuzii.

”Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, se atrage atenția în comunicatul postat pe site-ul MEC.