Apel de ultimă oră către toți profesorii din România!

Ministrul Educației și Cercetării Monica Anisie a cerut profesorilor din întreaga țară să contribuie cu resurse educaționale deschise, corespunzătoare situației de criză din învățământul românesc.

Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED) pot încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise ce pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România.

Cadrele didactice pot contribui la continuitatea procesului didactic prin încărcarea de materiale didactice de orice tip (resursă online, videoclip sau altele) care vor putea fi accesate la adresa red.educred.ro. Pentru a putea încărca direct aceste materiale, profesorii trebuie să își facă un cont pe platforma CRED (de tipul @educred.ro) sau pot cere ajutorul experților e-learning din cadrul proiectului. Lista acestora are acoperire națională și poate fi consultată site-ul MEC.

Ministerul Educației și Cercetării are, de asemenea, în vedere activarea resurselor utilizate în cadrul proiectului ROSE (Romanian Secondary Education) și crearea unui canal youtube dedicat liceenilor. Pentru susținerea acestui canal este necesară o cât mai mare implicare a profesorilor, prin realizarea de lecții video.

Parteneriatul semnat cu Televiziunea Română asigură în mod gratuit suportul tehnic.

Cadrele didactice interesate în realizarea de conținut video se face prin completarea unui formular, accesând linkul: (http://s9.ro/14lu)