InfoEducatie, editia 26


Peste puțin timp începe Concursul național InfoEducație. Cel mai popular concurs practic de informatică aplicată din România. Este în același timp și cel mai longeviv, la vârsta de 26 de ani, organizat în același loc din Vrancea: Tabăra Gălăciuc. De altfel, tabăra este vestită tocmai datorită acestui concurs care a fost dintotdeauna o rampă de lansare pentru mulți specialiști în IT&C. Dacă veți citi secțiunea “Alumni” a paginii web a concursului veți descoperi pe câțiva sau câteva din geniile InfoEducație. Anca Drăgan, doctor în științe este asistent profesor la Universitatea Berkely, Robert Dolca, inginer Intel, Octavian Costache, inginer antreprenor, New York , Tudor Leu, inginer la Google NY, Viorel Stan, inginer, antreprenor VivaCredit, Bogdan Gaza, inginer Tweeter și mulți alții.

Anul aceste concursul este susținut de Consiliul Județean Vrancea, alături de Ministerul Educației Naționale, ISJ Vrancea și Uniunea Profesorilor de Informatică din România.

De cca. 8 ani Google Zurich (Europe) susține mișcarea de promovare a fetelor în IT iar organizatorii (UPIR și MEN) au introdus o secțiune speciala “InfoEducație online” menită să aducă în concurs echipe mixte fete-băieți. Anul acesta, 30 de fete vor beneficia de subvenții și premii pentru rezultate bune la cele 5 secțiuni ale concursului. De altfel, în anii din urmă premianții InfoEducație au participat și la întâlniri cu specialiștii Google din Zurich.

InfoEducație are și alți sponsori de marcă: Orange, Cisco, EOS-Microsoft, VivaCredit, Bitdefender, Oracle, Intuitext

Elevii concurenți din majoritatea județelor, vor aduce peste 120 de lucrări care vor fi evaluate de un juriu select format din profesori de liceu, profesori universitari și mai ales studenți “absolvenți” din edițiile anterioare ale concursului.

O noutatea a acestei ediții este participarea a 35 de elevi și profesori din Dubăsari și Soroca, Republica Moldova.

Frumusețea evenimentului InfoEducatie este data si de seminariile conduse de studenți pasionați sau de specialiști în IT care vor captiva elevii cu teme de mare interes pentru cariera lor.

De asemenea vor fi workshop-uri pentru elevi și pentru profesorii însoțitori: Micro:bit, Alice.

Iată ți mesajul din partea sponsorului nostru de aur:

„Suntem foarte bucurosi sa sustinem Indoeducatie in ultimii 8 ani si sa lucram impreuna cu partenerul nostru local Uniunea Profesorilor de Informatica din România pentru ca mai multi elevi sa descopere CS. In acest an suntem incantati sa ajutam 30 de tinere eleve sa participe la tabara din Gălaciuc”, Verónica Gebhardt, CS Education Program Manager, Google

Vă așteptăm la InfoEducație

Emil Onea – Vicepreședinte Uniunea Profesorilor de Informatică din România