România a obținut șapte medalii la Turneul Internaţional de Informatică Shumen 2018

Echipele de seniori și juniori ale României au obţinut șapte medalii la ediția a X-a a Turneului Internaţional de Informatică Shumen, din Bulgaria: trei medalii de argint și patru de bronz.
Medaliile de argint au fost cucerite de Maria-Alexa Tudose (clasa a X-a/Colegiul Național Ion Luca Caragiale, din Ploiești), Theodor-Pierre Moroianu (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Flaviu-Cristian Verde (clasa a VII-a/Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București).
Cei patru laureați cu bronz sunt Tiberiu Ioan Mușat (clasa a IX-a), Matei Tinca (clasa a IX-a) și Luca Mihnea Metehău (clasa a VII-a), toți elevi ai Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu din București, și Eduard Valentin Dumitrescul (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional Ștefan cel Mare, din Suceava). Din echipa de juniori a făcut parte și Alexandru Raul Todoran (clasa a VI-a/Colegiul Național Aurel Vlaicu, din Orăștie).
Olimpicii români au fost însoțiți și pregătiți de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea (Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu) și Dan Octavian Dumitrașcu (Colegiul Național Dinicu Golescu, din Câmpulung), respectiv de Radu Muntean, student al Universității din București.
Competiţia s-a desfăşurat în localitatea Shumen, în perioada 21-25 noiembrie, cu participarea a peste 60 de concurenți (seniori și juniori) din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Elveţia, Moldova, Polonia, România și Serbia.
Biroul de Comunicare al MEN