Patru medalii și locul I pe națiuni pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018

 Lotul olimpic al României, prezent la a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a obţinut, continuând tradiția impusă în anii precedenți, rezultate excepționale: trei medalii de aur și o medalie de argint. Performanța a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.
Elevii laureați cu aur sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XI-a/Colegiul Național Costache Negruzzi, din Iași), Andrei Sandu (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) şi Manuel Cristian Foșalău (clasa a XII-a/Colegiul Național Emil Racoviță, din Iași). La fel ca la ediția de anul trecut, Omar Hamod (clasa a XII-a/Colegiul Naţional Mihai Viteazul, din București) a cucerit medalia de argint.
Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional din Iaşi. Selecția a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie 2018. Pregătirea lotului s-a desfășurat la Iași.
Ediția din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a fost organizată de Canada, la Universitatea Laval Québec, în perioada 31 iulie-6 august, cu participarea a peste 160 de elevi din 43 de ţări.
Biroul de Comunicare al MEN