Zece premii pentru olimpicii români participanți la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Olimpicii români participanți la a IX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (27 iulie – 4 august, Indonezia) au obținut două medalii de argint, șase medalii de bronz și două mențiuni. Precizăm că la această ediție România a participat cu două echipe, toți cei 10 membri fiind premiați. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe națiuni (din 41).
Medaliile de argint au revenit lui Dan-Ștefan Eniceicu și Tudor Costel Crețu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Medaliile de bronz au intrat în posesia următorilor elevi: Tudor Suciu și Paul-Andrei Draghiș, absolvenți ai Colegiului Național Vasile Lucaciu, din Baia Mare, respectiv Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Nițu (clasa a X-a) și Andrei-Cătălin Răduc (clasa a XI-a), toți elevi la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Mențiunile au fost obținute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a, Liceul Internațional de Informatică din București) și Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a, Liceul Teoretic Grigore Moisil, din Timișoara).
Conducătorii celor două echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea Ștefan cel Mare, din Suceava), prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) și prof. Anca Marian (Colegiul Național Inochentie Micu Clain, din Blaj, județul Alba).
Important de precizat e și faptul că lotul Marii Britanii, prezent pentru prima dată la această competiție, a fost coordonat de fostul olimpic internațional român Sandor Kruk. (Biroul de Presă al MECS)