Ministrul Remus Pricopie a discutat programele educaţionale ale României cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit miercuri, 19 februarie, la Bruxelles, cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European. Agenda discuţiilor a privit priorităţile României în domeniul educaţiei şi formării profesionale.
Una dintre temele majore abordate cu acest prilej s-a referit la consolidarea relaţiilor de cooperare prin participarea României la programele şi iniţiativele Uniunii Europene, inclusiv la noul program Erasmus+, desfăşurat în perioada 2014-2020. De asemenea, ministrul Remus Pricopie a prezentat măsurile de intervenţie ale Ministerului Educaţiei Naţionale asupra diminuării fenomenului de abandon şcolar şi programele instituţiei privind asigurarea accesului la educaţie al principalelor grupuri vulnerabile. În acest context, a fost evocată atenţia deosebită pe care MEN o acordă stimulării participării la educaţie a copiilor şi tinerilor de etnie rromă.
O altă prioritate a politicii educaţionale în România care a fost prezentată de ministrul Remus Pricopie preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, a fost implementarea strategiei pentru educaţie timpurie, în vederea asigurării unei pregătiri optime pentru şcoală şi pentru viaţă a copiilor de vârstă preşcolară.
Pe agenda discuţiilor s-a înscris şi prezentarea Conferinţei cu tema „Menţinerea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, în sistemul educaţional şi/sau în programe de formare profesională: Provocări comune – soluţii comune”, care va fi organizată la Bucureşti, în perioada 10-11 martie 2014, sub egida Guvernului României şi a Comisiei Europene. (M.G.)