Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în intervalul 13-18 octombrie, în Croația (Primošten). Elevii români se întorc acasă cu o medalie de aur, o medalie de argint și două medalii de bronz.
Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național C.D. Loga, din Timișoara, în timp ce medalia de argint i-a revenit lui Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Frații Buzești, din Craiova. Medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a la Colegiul Național Grigore Moisil, din București).
Trei din cei patru elevi ai lotului deplasat în Croația au reușit în 2013 și alte performanțe remarcabile pe plan internațional: Andrei Heidelbacher – medalie de argint la Olimpiada Internațională de Informatică, Mihai Popa – medalii de bronz la Olimpiada Internațională și Olimpiada Balcanică de Informatică, și Silviu-Emil Popescu – medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică.
La ediția a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenți din 12 țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului.
Elevii români au revenit în țară sâmbătă, 19 octombrie, la ora 23.45, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. (Biroul de Presă al MEN)