Conferința Națională de prezentare a Programului-cadru european de Cercetare, Dezvoltare și Inovare

Ministerul Educației Naționale (MEN) a organizat vineri, 4 octombrie, în Aula Bibliotecii Naționale a României, Conferința Națională de prezentare a Programului-cadru european de Cercetare, Dezvoltare și Inovare ORIZONT 2020. Evenimentul s-a desfășurat în intervalul orar 9.00 – 13.00 și a fost prilejuit de vizita pe care Comisarul european pentru cercetare, inovare și știință, doamna Marie Geoghegan-Quinn, alături de o delegație a Comisiei Europene, a efectuat-o în România.
În cadrul conferinței, doamna Marie Geoghegan-Quinn a inaugurat expoziția Cercetarea și Inovarea din România în Spațiul European al Cercetării, care reunește cele mai importante rezultate ale cercetării românești din ultimii trei ani, materializate în invenții, precum și cele mai reprezentative proiecte finanțate din fonduri naționale și europene, prin intermediul MEN.
Începând cu ora 10.30, doamna Marie Geoghegan-Quinn a participat la o conferință de presă susținută în incinta Bibliotecii Naționale, alături de gazdele evenimentului, domnii Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învățământ superior, Cercetare și Dezvoltare Tehnologică, și Tudor Prisecaru, secretar de stat pentru Cercetare.
Programul ORIZONT 2020 urmărește stimularea inovării, a cercetării și a competitivității în plan european, având la dispoziție un buget în valoare de 80 de miliarde de euro. Programul își propune și consolidarea poziției Uniunii Europene ca lider mondial în domeniul științific, prin finanțarea de programe de cercetare cu impact în sănătate și securitate alimentară, bio-economie, eficientizarea sistemelor de transport, combaterea schimbărilor climatice, utilizarea eficientă a resurselor și edificarea unor societăți sigure, inovatoare și incluzive. Programul se adresează actorilor implicați în procesul de cercetare din toate statele membre UE. (Biroul de Presă al MEN)