Patru medalii la a XXI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică (seniori)

olimpici_informaticaLotul național de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur și trei de argint) la a XXI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Sarajevo (Bosnia-Herțegovina),  în perioada 7-13 septembrie 2013.
Laureat cu aur și la ediția precedentă, Rareș Darius Buhai (clasa a X-a, Colegiul Național Liviu Rebreanu, din Bistrița) și-a adjudecat și în acest an aceeași medalie prețioasă. Radu Ștefan Voroneanu (clasa a XII-a, Colegiul Național I.L. Caragiale, din Ploiești), medaliat cu aur în 2012, a obținut o medalie de argint. Celelalte două medalii de argint au fost obținute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a, Colegiul Național Grigore Moisil, din București), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a, Colegiul Național Frații Buzești, din Craiova).
Demn de menționat este și faptul că, în 2013, doi din cei patru componenți ai lotului României au reușit și alte performanțe remarcabile pe plan internațional: Rareș Darius Buhai – medalii de aur la Olimpiada Internațională de Informatică și la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, și Mihai Popa – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică.
La prezenta ediție a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenți din 12 țări.
Elevii români au revenit în țară sâmbătă, 14 septembrie, ora 12.50, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. (Biroul de Presă al MEN)