Performanţe recente ale elevilor informaticieni la Concursul Naţional de Informatică de la Satu Mare

Concursul national Satu MareDatorită unui om cu suflet mare, bun profesionist şi de o energie inepuizabilă, pentru a 11-a oară consecutiv, Concursul Naţional de Informatică pentru elevii din gimnaziu a avut loc în perioada 15-19 iulie 2013, la Satu Mare.
Colegul şi prietenul nostru prof. Constantin Oneţ deţine astfel recordul absolut în calitate de director organizator de concursuri naţionale de informatică. Datorită lui se menţine şi chiar se amplifică prestigiul şi valoarea unui concurs la care elevii şi profesorii pasionaţi de informatică participă cu bucurie şi interes, aşteptând cu nerăbdare următoarea invitaţie de participare.
Prieteniile care se leagă sau se întăresc cu acest prilej lasă urme de neşters în amintirea şi comporta­mentul ulterior al majorităţii partici­panţilor.
Campionii judeţeni mure­şeni, reghinenii Florin Oprea şi Mihai Moldoveanu, nu fac excepţie de la această regulă. Ei se întorc la Reghin mai bogaţi sufleteşte şi cu diplome la Concursul Office: Florin Oprea – locul III, iar Mihai Moldoveanu – menţiune. Este reconfirmată astfel valoarea şcolii de informatică reghinene, coordonată de 23 de ani de prof. Dorin Cremene.
Noutatea din acest an a Taberei Naţionale de Informatică Sătmărene: la propunerea unui grup de pasionaţi ai jocului de şah, în timpul liber dintre probele de concurs de informatică a fost organizat un turneu de şah, turneu care a trezit interesul pasionaţilor, elevi şi profesori deopo­trivă. A fost un fericit prilej de cunoaştere reciprocă şi de descoperire de noi prieteni.
Timpul a trecut prea repede pentru noi. în ziua plecării, pe buzele majorităţii partici­panţilor se putea citi o singură întrebare: „De ce nu mai putem fi împreună măcar câteva zile, de ce s-a terminat aşa de repede?!”
Prof. Dorin CREMENE