De Ziua Mondială Antidrog

Ziua Antidrog
De Ziua Mondială Antidrog, studenți și elevi de liceu au expus cea mai mare pânză pictată, din Europa, cu mesaje împotriva violenței și împotriva drogurilor
Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Palatul Național al Copiilor și Asociația Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) au organizat miercuri, 26 iunie, cea mai mare expoziție antiviolență și antidrog din Europa. Evenimentul a marcat Ziua Mondială Antidrog.
Picturile au fost realizate pe o pânză de 300 de metri, de către studenți și elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a. Pânza s-a întins pe suprafața cuprinsă între locul unde funcționează Jandarmeria Română (str. Academiei) și gura de metrou de la Universitate. Expoziția a fost accesibilă tuturor de la ora 10.00 până la ora 20.00. De la ora 12.00, personalități ale lumii culturale, academicieni, reprezentanți ai societății civile, demnitari și cei 2.500 de tineri voluntari, dintre care unii autori ai pânzei expuse, au subliniat două mesaje importante: „Nu, violenței!”, „Nu, drogurilor!” (Biroul de Presă al MEN)