10.000 de tablete au stat sigilate în depozitul ISMB, fără ca cineva să se gândească să le repartizeze!

23

10.000 de tablete au stat sigilate în depozitul ISMB, fără ca cineva să se gândească să le repartizeze!

Din ce în ce mai multe localități din țară se apropie de intrarea în scenariul roșu, dar unitățile de învățământ, la două luni de la debutul noului an școlar, continuă să fie nepregătite  pentru actuala situație pandemică.

De la intrarea în starea de urgență au trecut opt luni, perioadă în care autoritățile au avut timp să se pregătească pentru această situație previzibilă încă din luna martie, dar tablete au fost livrate doar elevilor din 4 judeţe. Concret, doar 25.000 din cele 82.826 de tablete care trebuiau să fie livrate de Compania Orange – cu care MEC a semnat un contract-cadru încă din data de 9 septembrie – au ajuns la inspectoratele școlare județene, se precizează în răspunsul oficial al Ministerului Educației și Cercetării.

La nivelul Capitalei, 10 mii de tablete au stat blocate, aproape trei săptămâni, în depozitul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

“Nu știu să vă spun de când avem echipamentele. O săptămână, două, trei. Toată lumea se mișcă greoi. Trebuie să faci cerere și sunt multe nemulțumiri din partea părinților că de la școli li s-a dat un termen foarte scurt pentru completarea cererii. Dar aceste centralizări și situații sunt anunțate încă din martie-aprilie”, a declarat, pentru fanatic.ro, Roxana Cercel, purtătorul de cuvînt al ISMB.