Un gând pentru doamnele şi domnişoarele din învăţământ

Este început de primăvară, au apărut ghioceii şi odată cu renaşterea lor ar trebui să răsară şi optimismul în fiecare dintre noi. Martie este luna dedicată dumneavoastră, doamnelor şi domnişoarelor, iar sosirea ei ar trebui să fie un motiv de bucurie, de zâmbete şi de renaştere a speranţelor de mai bine, dar nu se întâmplă acest lucru şi în rândul femeilor de la catedră din România.
Şi nu se întâmplă pentru că viaţa zilnică a domniilor voastre este din ce în ce mai grea, mai lipsită de respect atât din partea celor care ne conduc, cât şi din partea unor elevi şi a unor părinţi, ale căror repere valorice s-au schimbat în rău.
Prin activitatea desfăşurată zi de zi, vă aduceţi o contribuţie majoră la educaţia tinerei generaţii şi meritaţi din plin să aveţi un statut similar cu al colegelor din ţările normale şi suntem obligaţi să luptăm împreună cu voi pentru îmbunătăţirea statutului social al dascălilor din România, atât de degradat în prezent.
Vă rugăm, doamnelor şi domnişoarelor, să acceptaţi să primiţi, din partea conducerii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, respectul şi recunoştinţa pentru tot ceea ce faceţi în calitate de dascăli, soţii sau mame.
La mulţi ani!
Preşedinte FSLI, Simion Hancescu