Socialize

Facebook
Home » Calitate si performanta » Scoala performantei » Trei medalii de argint şi trei de bronz la Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori

Trei medalii de argint şi trei de bronz la Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori

olimpiadeOlimpicii români participanți la a X-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Ştiințe pentru Juniori, desfăşurată în perioada 3-12 decembrie 2013, în India (Pune), au cucerit şase medalii: trei de argint şi trei de bronz. Practic, toți cei şase componenți ai lotului au reuşit performanța de a intra în posesia unei distincții.

Cei trei elevi medaliați cu argint sunt Robert Cristian Râclea (clasa a X-a, Colegiul Național Vasile Alecsandri, din Galați), Theodor Axenie (clasa a XI-a, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, din Capitală) şi Alexandru Zancă (Colegiul Național Mihai Viteazul, din Ploieşti).

Medaliile de bronz au fost obținute de Ioana Patricia Işfan (clasa a X-a, Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Târgu-Jiu), Regado Goncalo Araujo (clasa a XI-a, Colegiul Național Ştefan cel Mare, din Suceava), respectiv Mihnea Daniel Zoican (clasa a X-a, Colegiul Național Sfântul Sava, din Bucureşti).

Olimpiada Internațională de Ştiințe pentru Juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susțin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediția din acest an au fost prezenți 223 de elevi din 42 de țări.

Olimpicii români au revenit în țară vineri, 13 decembrie, ora 13.05, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. (Biroul de Presă al MEN)