Remus Pricopie: Facem ordine pe piaţa manualelor şi creştem calitatea

0

„După mai bine de 10 ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I şi a II-a au astăzi la dispoziţie manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de înnoire şi modernizare a programelor şi a manualelor a fost amânat! Iată că, acum, elevii au manuale noi, inclusiv în format digital. Acestea răspund nevoilor unui act educaţional specific societăţii secolului al XXI-lea şi pot fi accesate gratuit pe site-ul www.manuale.edu.ro.
Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate şi se axează pe ideea de interdisciplinaritate. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care interesul faţă de noile instrumente didactice este foarte mare. Numai în prima zi de funcţionare, platforma www.manuale.edu.ro a înregistrat aproximativ 20.000 de accesări.
În urmă cu doi ani, am pornit acest demers prin care dorim să facem ordine pe piaţa manualelor, să introducem mai multă rigoare şi să creştem calitatea. Astăzi vedem primele rezultate. Ele sunt pozitive şi ne motivează să mergem mai departe. MEN a iniţiat deja procedurile pentru revizuirea programelor şi apoi a manualelor pentru clasele a III-a şi a IV-a. Acest proces de modernizare a şcolii româneşti va continua, gradual, cu toate celelalte cicluri de învăţământ.” (Biroul de presă al MEN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here