Socialize

Facebook
Home » Univers editorial » Manuale si auxiliare scolare » Noile manuale de Română, Religie, Limba modernă, Matematică şi Explorarea mediului, pentru clasele I şi a II-a, în şcoli din 2014

Noile manuale de Română, Religie, Limba modernă, Matematică şi Explorarea mediului, pentru clasele I şi a II-a, în şcoli din 2014

De anul viitor, elevii din clasele I şi a II-a vor avea manuale noi la Comunicare în limba română/maternă, Matematică şi Explorarea mediului, Limba modernă, dar şi la Religie, inclusiv în format digital, o premieră aşteptată în învăţământul românesc. Noile manuale electronice vor fi accesate atât de elevi şi de profesori, cât şi de părinţi, pe conturi diferite.

Documentaţia publicată de Ministerul Educaţiei pe site-ul oficial prevede că pe 22 no­iembrie se lansează sesiunea de evaluare şi licitaţia proiectelor de manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a în anul şcolar 2014-2015, destinată editorilor de carte din România. Aceştia vor avea apoi cinci luni la dispoziţie, în perioada 23 noiembrie – 23 a­pri­lie, aşa cum au şi solicitat ministerului, pentru a elabora aceste proiecte de ma­nuale, atât în varianta tipărită, cât şi în va­rianta electronică, potrivit calendarului pentru asigurarea cu manuale şcolare.

Evaluarea manualelor depuse de licitanţi va avea loc în perioada 5-20 mai 2014, iar rezultatele finale de după contestaţii se vor publica pe 28 mai. Realizarea tirajului noilor manuale şcolare pentru clasele I şi a II-a se va face în perioada 28 iulie – 22 august, urmând ca până cel târziu pe 5 septembrie 2014 acestea să ajungă la inspectoratele şcolare şi în şcoli. (M.G.)