Ministrul Remus Pricopie: Prioritățile anului școlar 2013-2014 sunt inspecția la clasă și evaluările constant

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, s-a întâlnit marți, 10 septembrie, cu directorii de unități școlare din județul Ilfov. Ministrul le-a cerut directorilor ca, în anul școlar 2013-2014, să pună accent pe inspecția la clasă și să monitorizeze cu atenție procesul de predare-învățare, având în vedere că rezultatele comparative între mediile din gimnaziu și mediile la evaluarea națională pentru clasa a VIII-a au arătat, în multe cazuri, diferențe mult prea mari de notare a elevilor, de la 1,5 până la 7 puncte. În acest sens, ministrul a subliniat importanța introducerii evaluării naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, ca parte a măsurilor de monitorizare și îndrumare a elevilor și profesorilor.
„Degeaba am făcut reforme la nivelul sistemului dacă ele nu se regăsesc, zi de zi, în clasă, la nivelul comunității școlare. Inspecția la clasă va fi o prioritate a anului școlar 2013-2014. Testarea elevilor, fără note, fără a pune presiune pe ei, este necesară pentru a îndrepta din timp parcursul educațional al acestora. Este anormal ca, la finalul clasei a VIII-a, 34.000 de elevi să nu fie capabili să obțină media 5 la evaluarea națională”, a subliniat ministrul Educației.
La dezbaterea desfășurată la sediul Inspec­toratului {colar al Județului Ilfov au participat și președintele Consiliului Județean, Marian Pe­trache, prefectul județului Ilfov, Speranța Cliseru, reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și ai Direcției de Sănătate Publică.
Întâlnirea cu directorii de unități de învăță­mânt din județul Ilfov este una dintre cele
20 de vizite similare în teritoriu efectuate de ministrul Remus Pricopie în cele nouă luni de mandat. (Biroul de Presă al MEN)