Ministrul Remus Pricopie la Conferința finală a trei proiecte strategice în domeniul învățământului superior, cercetării și inovării

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a participat vineri, 31 octombrie, la Conferința finală a trei proiecte strategice, care au beneficiat de fonduri europene în perioada 2011-2014. Este vorba de proiectele „Performanță în cercetare, performanță în predare. Calitate, diversitate și inovare în universitățile din România”, „Pregătiți pentru a inova, pregătiți pentru a răspunde mai bine nevoilor locale. Calitate și diversitate a universităților din România” și „Asigurarea calității în învățământul superior prin elaborarea și pilotarea metodologiilor de abilitare și auditare”.
 Proiectele „Performanță în cercetare, performanță în predare. Calitate, diversitate și inovare în universitățile din România” și „Pregătiți pentru a inova, pregătiți pentru a răspunde mai bine nevoilor locale. Calitate și diversitate a universităților din România” au avut drept obiective îmbunătățirea managementului și asigurarea calității sistemului de învățământ superior românesc prin consolidarea capacității strategice, precum și prin consolidarea autonomiei universităților. Proiectul „Asigurarea calității în învățământul superior prin elaborarea și pilotarea metodologiilor de abilitare și auditare” s-a centrat pe dezvoltarea și implementarea sistemului de asigurare a calității în universități și pe formarea membrilor structurilor de conducere din universități, în vederea înțelegerii procesului de audit și abilitare, contribuind la dezvoltarea metodologiilor de abilitare, audit resurse umane și capital intelectual.
La eveniment au participat și Maria Helena Nazare, președinte al European University Association (EUA), Lothar Zechlin și Andrée Sursock, reprezentanți ai programului International Evaluation Programme, parte a EUA, și Adrian Curaj, coordonator al celor trei proiecte cu finanțare europeană și director general al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Mai multe detalii despre proiecte pot fi găsite la adresele web http://pc.forhe.ro, http://pe.forhe.ro și http://aer.forhe.ro/.