Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Stiri si comunicate » Ministerul Educației a centralizat situația privind înscrierea în clasa pregătitoare

Ministerul Educației a centralizat situația privind înscrierea în clasa pregătitoare

La nivel național, până luni, 3 martie, ora 13.00, au fost completate 99.553 de cereri, din care 83.450 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani împliniți înainte de data de 1 septembrie 2014, respectiv 16.103 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani împliniți începând cu data de 1 septembrie 2014. Părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii în învățământul primar pentru anul școlar 2014-2015 până în data de 14 martie. În cazul copiilor cu vârsta pentru integrarea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 8.00 – 20.00, de luni până vineri, respectiv sâmbăta, între orele 8.00 – 13.00. În zilele de 21 și 22 martie vor fi afișate, în unitățile de învățământ, pe site-urile acestora și ale inspectoratelor școlare județene și al municipiului București, candidații înmatriculați, numărul locurilor rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afișa rezultatele finale. Între 14 și 18 aprilie, inspectoratele școlare vor soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Totodată, luni, 24 februarie, a debutat și înscrierea copiilor în clasa I în unitățile școlare din circumscripția de care aparțin aceștia. Înscrierea se face direct la sediul unităților de învățământ, în același segment orar destinat și înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia pe 14 martie. Pentru părinții care doresc înscrierea copiilor în alte unități de învățământ decât cele de circumscripție, MEN a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie. În data de 11 aprilie, la sediul fiecărei unități de învățământ vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa I. (C.M.)