Socialize

Facebook
Home » Actualitate » Ultima ora » Legea Educaţiei, noi modificări în 2014: Învăţământ obligatoriu de la 5 ani

Legea Educaţiei, noi modificări în 2014: Învăţământ obligatoriu de la 5 ani

Ministerul Educaţiei analizează în prezent „posibilitatea de a modifica Legea educaţiei pentru a introduce grupa mare în învăţământul obligatoriu”, a anunţat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

Ministrul a precizat că în prezent sunt cuprinşi în grupa mare de grădiniţă 98-99% dintre copiii cu vârsta între 5 şi 6 ani. „Exact pentru acest 1-2% dintre copiii care nu merg la grădiniţă vrem să introducem învăţământul obli­ga­toriu de la 5 ani. Acest lucru va duce la creşterea duratei învăţământului obligatoriu la 12 ani”, a declarat Pricopie. Potrivit acestuia, la nivel european sunt ţări unde învăţământul obligatoriu începe şi de la 3 ani. „Sigur, nu foarte multe, dar sunt”, a adăugat Remus Pricopie pentru Mediafax.

„Această măsură nu a fost cuprinsă în ordonanţa de urgenţă din decembrie, pentru că nu a fost discutată suficient. Ceea ce este foarte important este aceea că pentru a introduce grupa mare în învăţământul obligatoriu nu este necesară o nouă infrastructură, ci măsura ar fi introdusă mult mai simplu. Grupa mare rămâne la grădiniţă. Este vorba doar despre obligativitatea de a merge la grădiniţă. Trebuie asumat din 2014. Dacă se ia această decizie, mer­gem pe 12 ani de învăţământ obliga­toriu. Această prevedere ar intra în vigoare din septembrie 2015”, a explicat ministrul Educaţiei Naţionale. (Sursa: Realitatea TV)