Socialize

Facebook
Home » Comunitate » Reviste scolare » Lansarea revistei „Deveniri”, a Colegiului Alexandru cel Bun, din Gura Humorului

Lansarea revistei „Deveniri”, a Colegiului Alexandru cel Bun, din Gura Humorului

Revista scolara "Deveniri"A fost lansată revista „Deveniri”, a Colegiului Alexandru cel Bun, numărul 1, anul V. Un grup de elevi şi cadre didactice s-a ocupat de organizarea mate­ria­lelor şi au reuşit să definitiveze proiectul, care se va concretiza într-un următor număr, în semestrul al doilea.

Revista oferă pagini din viaţa de elev la Colegiul Alexandru cel Bun şi promovează acele activităţi care au adunat un număr mare de elevi, au contribuit la dezvoltarea unor abilităţi, la îmbogăţirea culturii generale, la dobândirea de cunoştinţe de limba engleză sau au oferit şansa elevilor de a se remarca la nivel judeţean şi naţional. Toate acestea au fost posibile prin implicarea în proiecte bazate pe Teoria inteligenţelor multiple la limba română, prin participarea la traininguri de însuşire a principiilor democratice la Copenhaga, prin participarea la concursuri de gastronomie, la Sesiuni de referate şi comunicări ştiinţifice sau la excursii tematice.

Pagini speciale sunt dedicate unor activităţi specifice, Zilelor Colegiului sau Zilelor Educaţiei Nonformale, iar Hollywood Night – Balul bobocilor, de pe 1 noiembrie, ocupă un spaţiu special. Titlul de Școală Europeană dobândit de Colegiul Alexandru cel Bun se justifică prin multitudinea de proiecte, parteneriate şi participări care se regăsesc în acest număr al revistei Deveniri.

Voluntariatul reprezintă o realitate şi un pretext de implicare directă la Colegiul Alexandru cel Bun, din Gura Humorului, de aceea Proiectul Civitan 14 şi Proiectul Da vieţii, Nu drogurilor! sunt prezentate în revistă de către cei direct implicaţi.

Încercările literare reprezintă cele mai citite pagini. Fie că e vorba despre poezie sau despre proză, elevi din clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a sau a XII-a au posibilitatea să se facă remarcaţi, să se exprime, să îşi deschidă inima şi să dea frâu liber imaginaţiei.

Experienţe personale, performanţe, creaţie, toate cu sufletul deschis, au stat la baza realizării acestei reviste, pe care ne-o dorim o permanenţă la şcoala noastră. Colectivul de redacţie pregăteşte deja următorul număr.

Prof. Brînduşa Luminiţa CÎMPAN, Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

Arta predarii