Ecumenismul – poartă spre unitate

0

Ecumenismul Cu înalta binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, cu purtarea de grijă a preaonoratului părinte Petru Berbentia, protopopul Reșiţei, și cu sprijinul direcţiunii Colegiului Naţional Traian Lalescu, din Reșiţa, a avut loc cea de-a cincea ediţie a taberei ecumenice Da Eurhope A Eurhome, desfășurată în Centrul Giovanni Paolo II, din Loreto. Grupul de 50 de elevi CNTL-iști coordonaţi de pr. prof. Nicolae Chiosa și pr. Damaschin Tataru a ajuns acasă după o experienţă ecumenică de aproape două săptămâni.

 Rugăciunile înălţate înaintea lui Dumnezeu pentru unitate și mântuire, însoţite de lacrimile participanţilor, conferinţele, discuţiile pe grupe pe baza pildelor rostite de Mântuitorul, cunoașterea oamenilor preţioși au fost doar câteva ingrediente pentru ca spiritul unităţii din Loreto să pătrundă adânc în inimile tuturor, lăsându-și puternic amprenta.
Urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos de a fi uniţi, cu toţii ne întoarcem acum împliniţi sufletește, cu experienţe care ne-au schimbat tuturor viaţa și viziunea despre ecumenism. Momentele de liniște din cadrul slujbelor și Rugăciunea Luminilor ne-au făcut pe toţi să medităm asupra scopului pentru care am fost prezenţi în Loreto.
Marţi, 13 august, elevii CNTL-iști aflaţi în tabăra de la Loreto s-au bucurat de vizita dlui primar Mihai Stepanescu, care, după ce a luat parte la activităţile desfășurate în aceea zi în centru alături de tineri, s-a întâlnit cu Paolo Nicoletti, primarul orașului Loreto, pentru a demara procesul de finalizare a tratatului de prietenie dintre cele două orașe.
Mărturiile tinerilor spun totul despre ceea ce s-a întâmplat în tabăra care schimbă suflete:
„Înainte de a veni în tabără, eram foarte sceptică în privinţa ecumenismului, fiind foarte egoistă, și nicidecum deschisă spre alte păreri. Acum am realizat că putem fi cu toţii mântuiţi, ba chiar mai mult, putem învăţă unii de la ceilalţi. Am învăţat să iubim necondiţionat, să fim uniţi pentru același ideal, să petrecem timp cu folos în scopul unităţii”.
Dumnezeu e veșnic tânăr, prin urmare, veș­nicia e o nesfârșită tinereţe.
Mulţumim, Loreto!
 
Antonia Marila,
Colegiul Naţional Traian Lalescu, Reșiţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here