Socialize

Facebook
Home » Institutii » Sindicate » „Apel pentru Educație! – Apel pentru viitorul României!”

„Apel pentru Educație! – Apel pentru viitorul României!”

În cadrul Campaniei „Apel pentru Educație! – Apel pentru viitorul României!”, reprezentanții FSE Spiru Haret s-au întâlnit cu membri ai grupului parlamentar PNL.

Reprezentanții sindicatelor din București și Ilfov afiliate Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret s-au întâlnit în data de 21.10.2013, la Palatul Parlamentului, cu membri ai grupului parlamentar PNL, pentru a li se aduce la cunoștință problemele actuale din învățământul românesc. În cadrul discuțiilor au fost prezentate și posibile soluții, toate fiind însă legate de creșterea finanțării pentru sistemul educațional. „Pot să spun că, în cadrul întâlnirii, am găsit și puncte de vedere comune, precum creșterea finanțării alocate educației, renunțarea la finanțarea per elev, reînființarea liceelor pedagogice și a școlilor profesionale, precum și modificarea structurii sistemului de învățământ, astfel încât clasa a IX-a să rămână în învățământul liceal. În privința bugetului alocat Educației, parlamentarii prezenți au precizat că vor susține creșterea alocărilor bugetare în discuțiile pe care le vor avea cu ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare și vor putea culmina, în condițiile în care cererile noastre nu vor fi rezolvate, cu blocarea anului școlar”, a declarat Marius Nistor, președintele FSE Spiru Haret.

Întâlnirea a fost una dintre acțiunile promovate în cadrul campaniei noastre, lansată pe 5 octombrie 2013, sub îndemnul „Apel pentru Educație! – Apel pentru viitorul României!” În cadrul acestei campanii, FSE Spiru Haret încearcă pe mai multe căi să determine clasa politică să crească alocațiile bugetare pentru Educație și, în același timp, să acorde mai multă atenție problemelor cu care se confruntă sistemul de învățământ. (Departamentul Comunicare și Imagine al FSE Spiru Haret)